Cégtörténet

Bakai Szerszámgép Szerviz Kft.

Székhely: 3400 Mezőkövesd, Asztalos út 1.
Telephely: 3400 Mezőkövesd, Lövői út 33.
Telefon: (00-36) 49/505-072 • Tel./Fax: (00-36) 49/505-071
Cégvezető: Bakai László
Mobil: +36-30/9461-091
E-mail: info@bakaikft.hu

A vállalkozás megalakulása óta komoly fejlődést tudhat maga mögött.1986-tól egyéni vállalkozásként, 1997. december 16-tól Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. néven 9 fős létszámmal, lényegesen kibővült tevékenységi körrel végeztük szolgáltató tevékenységünket. 2016-ban a foglalkoztatottak átlagos statisztikai létszáma 39 fő volt.

A gép- és eszközpark folyamatosan bővül. Telephelyünkön korszerű, jól felszerelt szerelő-csarnokban dolgozunk. Külső szerelési tevékenység ellátásához 15 db szervizgépkocsival tudunk a helyszínre sietni, melyek a szerviz szolgáltatáshoz szükséges kisgépekkel, szerszámokkal emelő és telepítő eszközökkel jól ellátottak.

A javító műhelyben 3 db egyetemes esztergagép, egyetemes marógép, oszlopos és sugárfúrógép, sík-, palástköszörű gépek, helyzetfúrók, szerszámgép nagyjavításhoz és felújításhoz szükséges szerszámok, készülékek és mérőeszközök állnak rendelkezésre. A javítóműhely teljes területe konzolos darukkal lefedett.
Gépek és berendezések telepítéséhez szükséges speciális emelők, gördülő zsámolyok szintén komoly értéket képviselnek.
Emelőgép parkunk hét darab targoncából áll, teherbírásuk 0,6 t - 10 t-ig terjed.

A Bakai Kft. előnye, hogy napi szinten kapcsolatban vagyunk az üzemekkel, ismerjük a helyi körülményeket, a felmerülő problémákat, igényeket, melyeket minél eredményesebben próbálunk kielégíteni.

Mivel speciális célgépek iránti igény egyre nő, ezért egy 400 m2-es célgépépítő és precíziós műhelyt kívánunk kialakítani a felújítás alatt lévő 1600 m2-es új csarnokunkban.

Fő vevőkörünk és export szolgáltatásaink

Fő vevőkör a következő:

  • Elso Elbe Hungária Kft
  • Leax Hungary Zrt
  • Robert Bosch Automotive Steering Kft
  • ZF Hungária Kft
  • Robert Bosch Kft
  • Gráf Állványzat Kft
  • Remy Automotive Hungary Kft
  • Sicta Kft
  • Sanmina Kft Miskolc
  • Toolstyle Kft

Export szolgáltatásként elsősorban termelő üzemek gépparkjának telepítésére és szerződéses gépjavításra, gépkarbantartásra van igény külföldi megrendelők részéről. Állandó és megbízható kapcsolataink révén széleskörű minőségi és szolgáltatási hátteret, s ez által megfelelő lehetőségeket tudunk nyújtani a megbízások sikeres teljesítéséhez.
Eddigi tevékenységünk sikerét a folyamatosan megbízható minőség, az innovációs készség, a rugalmasság és a megfelelő árszint eredményezte.

A BAKAI Kft. minőségpolitikája

A Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. célja, hogy megrendelőit folyamatosan képes legyen az előírásoknak és az elvárásoknak megfelelő, magas színvonalú és minőségű tevékenységével kiszolgálni.

A cégvezetés minden döntésében és tevékenységében maximális figyelmet és elkötelezettséget biztosít a minőségnek. ISO 9001 : 2008 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszert működtetünk. Ezenkívül rendelkezünk egy egész Európára kiterjedő 400 000 Euro szolgáltatói felelősség biztosítással.

Beszállítóinkkal, alvállalkozóinkkal hosszú távú kapcsolatok kialakítására törekszünk. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a hatékony és korrekt együttműködésnek megrendelőinkkel és beszállítóinkkal egyaránt.

Oktatási és Innovációs Központ

A Bakai Szerszámgép Szerviz Kft. hosszú évek óta foglalkozik szakiskolai, középiskolai és felsőfokú intézetek tanulóinak gyakorlati oktatásával.
Felismerve a kor követelményeit és a duális képzésben rejlő lehetőségeket, 2013 tavaszán a vállalkozás megkezdte egy, a jelen műszaki színvonalnak megfelelő Oktatási és Innovációs Központ kialakítását, mely 2014. szeptemberében átadásra került.

Az oktatás az alábbi szakmacsoportokban történik:
- gépi forgácsoló
- gépgyártás-technológiai technikus
- ipari gépész
- mechatronikai karbantartó
- villanyszerelő

A felsőoktatásban gépészmérnök, mechatronikai mérnök és villamosmérnök hallgatók gyakorlati képzésére van lehetőség Központunkban.

Az Oktatási és Innovációs Központ a felnőtt képzésben tevékeny részt vállal, legyen az a saját dolgozóink továbbképzése, vagy külső megrendelők által igényelt képzések, oktatások megtartása.